Treinen en automatisering

Dit boek is een logisch vervolg op 'Treinen en transistors' van dezelfde auteur. Door de reeds behandelde schakelingen aan te vullen met nieuwe, is de auteur er in geslaagd om tot een hoge mate van automatisering te komen.
Onderwerpen als treinidentificatie en het vertraagd starten en stoppen, komen uitgebreid aan de orde.
Alle in dit boek voorkomende schakelingen zijn getoetst aan de praktijk zodat teleurstellingen ten gevolge van fout ontwerp of niet verkrijgbare onderdelen tot een minimum kunnen worden beperkt.

De digitale besturing van de modelbaan

Het Märklin digital-systeem is een universele en eenvoudig te bedienen modelspoorregeling. Met dit systeem heeft de moderne microprocessortechniek zijn intrede gedaan in de modelbaanregelingen.
Dit boek wil een gedetailleerd inzicht in de mogelijkheden en het onderhouden van het systeem bieden. Daarbij zal de relatie in het spel met de modelbaan als leidraad dienen.

Modelleisenbahn computergesteuert

Friedhelm Schiersching beschäftigt sich seit 30 Jahren mit Elektronik. Den Umgang mit Röhre, Transistor, Integriertem Schaltkreis und Mikroprozessor, das Schalten und Programmieren hat er in eigener Praxis erarbeitet. Er kennt die Probleme des Hobby-Elektronikers aus eigener Erfahrung und versteht auf sie einzugehen. Durch Zufall auf die Modellbahnelektronik gestoßen, hat er seit 1977 eine Reihe erfolgreicher Titel verfaßt, die bereits in mehrere europäische Sprachen übersetzt wurden.

De digitale trein

De automatisering van de modelspoorbaan is een hoogst-actueel onderwerp.
Nieuwe ontwikkelingen in de elektronica - met name de toepassing van geïntegreerde schakelingen (IC’s) - maken het mogelijk dat de baanvakken van de modelbaan automatisch worden bestuurd door een zelf te bouwen computer! DE DIGITALE TREIN is een uniek boek. De auteur legt op een voor ieder begrijpelijke wijze uit wat de toepassing van de elektronica voor de modeltrein-liefhebber kan betekenen.