Praktijkboek Modelspoorwegen

Catalogusnummer

B0108

Wie een modelspoorweg wil bouwen, merkt al tijdens de voorbereidingen hoe veelzijdig deze hobby. Een modelspoorweg moet als het even kan – een driedimensionale weerspiegeling zijn van een echte spoorlijn en om een fraai eindresultaat te bereiken, zal de bouwer van de modelspoorweg zich laten leiden door een bepaald 'thema'.
' Vaste regels voor het bouwen van een realistische modelspoorweg zijn nauwelijks te leveren; iedere modelbouwer heeft immers zijn eigen fantasie, wat onvermijdelijk leidt tot eèn persoonlijke uitwerking van het ontwerp. Toch zal elke bouwer van modelspoor wegen, wil hij plezier in het werk blijven houden, dienen te beschikken over kennis van een aantal specifieke onderdelen. En deze kennis moet tijdens het werk gemakkelijk nog eens kunnen worden opgefrist om details goed te verzorgen.
Het Praktijkboek Modelspoorwegen is , een naslagwerk dat tot stand is gekomen door een unieke samenwerking van meer dan twintig ervaren bouwers van modelspoorwegen. Zij beschrijven de vele aspecten die belangrijk zijn bij het werk in de praktijk, waaronder; het plannen van een modelspoorweg, het construeren van de onder- en bovenbouw, het vormen van het landschap en de exploitatie. Zeer bijzonder is het onderdeel technieken, dat de modelbouwer helpt bij onderdelen als het solderen en bouwen met witmetaal en messing, het spuiten èn het weatheren. Dit praktijkboek onderscheidt zich bovendien van eerdere modelbouw boeken door de presentatie van talloze complete modelspoorwegen – naar binnen- en buitenlands voorbeeld geïllustreerd mót foto's en tekeningen.
Door de indeling in meet dan 50 hoofdstakken is het Praktijkboek modelspoorwegen een praktisch vademecum, waarin de lezer snel zijn weg kan vinden naar het juiste onderwerp en de specifieke techniek.