Kleine Modelbaanserie 2: Het landschap in model

Catalogusnummer

B0050

Voorwoord
U, als modelbouwer, heeft het maar gemakkelijk! U kunt het landschap op uw modelbaan maken zoals u dat wilt en zoals u denkt dat het goed is, u hebt immers alle mogelijkheden en die zijn ontelbaar.
De sedert jaren beproefde en juist bevonden methodes voor het inrichten van een goede landschapsstoffering op de modelbaan zijn in dit boekje uitvoerig beschreven om u te helpen uw modelbaan een natuurgetrouw en „echt” aanzien te geven. De complete opzetten en de uitvoerige beschrijvingen van de bouwmethodes voor details van het landschap, geven u alle hulp om een zo goed mogelijke landschapsstoffering op te bouwen, dat is noodzakelijk, omdat een nog zo perfecte modelbaan niet tot zijn recht komt als het landschap waarin de baan ligt, slecht en onlogisch is aangelegd. Hoeveel goede sporenplannen vielen bij uitvoering niet tegen, omdat er van het begin af geen rekening werd gehouden met een bijpassende omgeving? De bedoeling van dit boekje is, dergelijke fouten te vermijden.
Het is heus niet zo moeilijk om de goede weg en de juiste bouwmethode te vinden bij het inrichten van het landschap, indien u rekening houdt met de beginselen, de aanwijzingen en adviezen alsmede met de vele tips uit de praktijk, zoals die in dit boekje voorkomen. Als resultaat zult u over een perfecte modelbaan kunnen beschikken, die velen u zullen benijden.
Gernot Balcke