Modelbaanscenery zelf maken

Een nadeel van veel modelbanen en diorama’s is dat ze er te ‘nieuw’ en ‘pasgekocht’ uitzien. Dit is absoluut niet nodig! Met een beetje handigheid kunt u namelijk met vaak heel eenvoudige middelen een scenery opbouwen die op elk gebied kan wedijveren met de 'handelsscenery'. De auteur, hoofd Decorbouw en requisieten van de BBC, beschrijft in dit boekje op welke wijze u een scenery kunt opbouwen die volledig aan uw wensenbeantwoordt en waarop u uw persoonlijke stempel drukt.

Spoorwegmodelbouw 8: Rails, Wissels en bovenleiding

<p>Rails, Wissels en Bovenleiding De planning en bouw van een modelspoorbaan begint eigenlijk met het moeilijkste deel: de keuze van een geschikt railsysteem. Deze beslissing moet de beginnende modelspoorbouwer al nemen, voor dat hij praktijkervaring heeft; fouten achtervolgen hem jarenlang en zijn vrijwel niet meer te corrigeren. Deze verstrekkende beslissing op een juiste en verantwoorde wijze nemen, is één van de hoofdthema’s van dit boek.

Spoorwegmodelbouw 4: Modelbaanlandschappen

Modelbaan landschappen Met een groot aantal praktische tips voor ontwerp en aanleg. Een in hoge mate natuurgetrouw nagebootst landschap vormt de kroon op het werk van de modelbaanbouwer. Daarom is het belangrijk, dat de bouwer als hij een mini-landschap naar het grote voorbeeld wil scheppen, niet alleen over de nodige handvaardigheid beschikt, maar ook de beginselen van het ontwerpen van een modellandschap kent en weet hoe de opbouw dient te verlopen en op welke manier bepaalde details kunnen ontstaan.