De digitale besturing van de modelbaan

Klassificatie

Korte Inhoud

Het Märklin digital-systeem is een universele en eenvoudig te bedienen modelspoorregeling. Met dit systeem heeft de moderne microprocessortechniek zijn intrede gedaan in de modelbaanregelingen.
Dit boek wil een gedetailleerd inzicht in de mogelijkheden en het onderhouden van het systeem bieden. Daarbij zal de relatie in het spel met de modelbaan als leidraad dienen.
Alle componenten van het digital-systeem worden voorgesteld. Het boek bevat daartoe uitvoerige aansluitings- en bedieningshandleidingen. Bovendien worden tips gegeven, die de bediening nog verder vereenvoudigen of extra bedrijfsmogelijkheden openen.
Over de wijze van functioneren van het digital-systeem vindt men bij ieder apparaat in een blok de afbeelding van de schakelingen en de beschrijving van de volgorde van de dataverwerking in het apparaat en in de samenhang met de andere componenten van het digital-systeem.
De aansluiting van wissels, seinen, schakel- en contactrails, maar ook van functionerende modellen voor alle spoorwijdten en railsystemen wordt in de appendix in de vorm van bedradingsschema's weergegeven.
Een ander deel van de appendix verklaart de oplossing van vaak voorkomende regelopdrachten bij een modelbaan, bijv. het bedrijf in een blokstelsel, gedeeltelijke of volautomatische regeling in een schaduwstation en de regeling van een draaischijf met railvoorkeuze.
September 1988
Georg Fuhs